Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför öste VSK Bandy in mål

Tvåsiffrig seger mot nästjumbon Sirius.Serieledaren VSK Bandy var överlägset från början till slut.- Vi höll i gång spelet trots att siffrorna drog i väg, säger tränaren Michael Carlsson.

I halvtid ledde Grönvitt med 4-1.

Men siffrorna hade kunnat vara mycket större.

Redan i den fjärde minuten kunde Simon Jansson ge bortalaget ledningen. Ted Bergström stod för ett stenhårt skott på hörna som Siriusmålvakten Henrik Kjellsson (före detta VSK) räddade med en hand - och sedan dök Jansson upp och slog in returen.

I 15:e minuten kom 2-0 när Simon Folkesson svarade för en briljant genomåkning från egen planhalva in i offensivt straffområde - och sedan spelade Janne Rintala som distinkt utökade ledningen.

I den 24:e minuten satte Jansson även 3-1 för VSK. Först hade Ted Bergström ett läge men avslutet blev lite för tamt - sedan gick bollen till slut ut till Simon Jansson som drämde till stenhårt i bortre.

Och precis före halvtid tog sig Ted Bergström in på mål - och passade lågt i sidled till Janne Rintala som var där och la in bollen i mål.

I den andra halvleken hade VSK en period när man gjiorde tre mål inom loppet av fyra minuter.

Tobias Holmberg var en av andra halvlekens giganter med sina tre mål och två assist.

 - Vi kör allihop och överbelastar Sirius. VI bygger upp spelet på sådant sätt vi vill göra för att komma till målchanser, säger tränaren Michael Carlsson.

Som var nöjd med att VSK höll uppe intensiteten trots att matchen blev resultatmässigt avslagen.

 - Vi gör en stabil insats över 90 minuter. Vi höll i gång spelet även fast siffrorna drog i väg.

Vänsterhalven Oscar Gröhn gjorde en mycket efterlängtad comeback - efter sex veckors frånvaro på grund av en ögonskada.

Han var inte lika delaktig i spelet som vanligt - men svarade för flera bra prestationer i passningsspelet och kom i gång med åkningarna i andra halvlek.

Så här säger Carlsson om Gröhns återkomst:

 - En bra match. Han kommer in och gör en klart godkänd insats. Det gick bättre än jag trodde att det skulle gå. Han kliver in och gör det så rejält och bra. Jag är riktigt nöjd över att ha honom tillbaka

Sandviken förlorade mot Vetlanda på onsdagskvällen.

Medan Villa Lidköping slog Vänersborg.

Det innebär att VSK och Villa gör ett mindre ryck.

Grönvitt är serieledare med två poängs marginal.

 - Vi har fullt fokus på våra matcher först och främst. Kalix nu närmast (på fredagen). Det är så klart kul att titta på tabellen när man leder, men vi tittar inte så mycket på hur det går för de andra.

Simon Jansson om tabelläget:

-Det kommer att bli en spännande avslutning. Jag tycker att det är viktigt att vinna serien. De senaste åren har det varit lagen som kommit etta och tvåa som gått till final.

Sirius-VSK Bandy 2-10 (1-4)

Första halvlek:

MATCHFAKTA0-1 (3) Simon Jansson (Ted Bergström), 0-2 (16) Janne Rintala (Simon Folkesson), 1-2 (18) Joel Wigren, 1-3 (24) Simon Jansson (Magnus Joneby), 1-4 (43) Janne Rintala (Ted Bergström),

Andra halvlek: 1-5 (52) Ted Bergström (Jacob Bucht), 1-6 (53) Mikael Olsson (Tobias Holmberg), 1-7 (56) Tobias Holmberg (Stefan Edberg), 1-8 (72) Janne Rintala (Tobias Holmberg), 1-9 (75) Tobias Holmberg (Oscar Gröhn), 1-10 (87) Tobias Holmberg (Max Mårtensson), 2-10 (89) Tobias Engstrand (Daniel Bärneskär)

Publik: 395.

Så spelade VSK Bandy:

Målvakt: Andreas Bergwall

Backlinje: Anders Bruun, Patrik Sjöström, Stefan Edberg

Mittfält: Simon Folkesson, Magnus Joneby, Mikael Olsson, Oscar Gröhn

Anfall: Tobias Holmberg, Ted Bergström, Simon Jansson

Avbytare: Filip Mörkdal (Mv), Janne Rintala, Emil Juhlén, Max Mårtensson, Jacob Bucht