Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför säger Safari upp VSK-kontraktet: ”Redan innan sommaren”

Karwan Safari har sagt upp sitt optionsår med VSK Fotboll. Här är anledningen:- Som alla fotbollsspelare vill jag spela så högt upp som möjligt, och nu får jag mer fritt att se vilka alternativ som finns, säger skyttekungen till vlt.se

Annons

Inför säsongen 2016 förlängde Karwan Safari sitt kontrakt med VSK Fotboll.

Avtalet som skrevs var ett så kallat 1+1-årsavtal.

Det betyder att det andra året är ett optionsår där, oftast, både spelare och klubb har möjlighet att ”säga upp det” – exempelvis om någon part blivit missnöjd över spelarens kvalitet, speltid eller i vissa fall för att kunna förhandla om detaljerna i avtalet.

På onsdagsmorgonen berättade Karwan Safari för P4 Västmanland att han valt att utnyttja den optionen.

Nu berättar anfallsstjärnan för VLT om varför han valt att göra så. Enligt uppgift var anfallaren tvungen att säga upp det skriftligt innan sista oktober – annars hade plusåret aktiverats per automatik.

- För mig är det här ingen stor grej. Jag sa upp det muntligt till de ansvariga redan innan sommaruppehållet, när det fortfarande var matcher kvar på vårsäsongen. Jag har berättat om det i omklädningsrummet och det har inte varit en stor sak där.

- Som alla fotbollsspelare vill jag spela så högt upp som möjligt. Jag vet att det varit klubbar och tittat under vårsäsongen, och nu får jag mer fritt att se vilka alternativ som finns. Men det är faktiskt inte det jag tänker mest på här och nu i dag, nu vill jag bara komma ut på planen och spela igen, säger Grönvitts skyttekung som bröt käken i cupmatchen mot IFK Norrköping.

Safari har i flera VLT-intervjuer varit tydlig med att det ska krävas bud från en attraktiv klubb för att lämna VSK.

Det står fast.

Anfallaren kan fortfarande spela för VSK 2017.

- Om det blir VSK igen så är relationen fortfarande väldigt bra. Framför allt med de tre tränarna och supportrarna. Ska det bli VSK igen så är det bara att vi sitter ner och förhandlar igen. Jag var en av de första som skrev på förra året och nu vill jag se vad som händer med truppen och satsningen inför nästa säsong.

En del lär tro att du säger upp kontraktet nu för att kunna förhandla till dig en bättre lön? - Folk får tro vad de vill. Jag ska få betalt efter det jag är värd, det är inget konstigt i det. Det handlar mer om vad som händer med truppen, vilka spelare som kommer till laget och så vidare.

Hur reagerade VSK och framför allt Johan Mjällby när du berättade om det här? - De förstod det. Framför allt Mjällby. Han vet att om det ska bli en fortsättning så sitter man ner och förhandlar igen. Det kommer han säkert att vilja göra med de flesta spelarna nu när han ska bygga sitt lag inför 2017.

Trots det allvarliga käkbrottet hade Safari länge förhoppningar om att vara tillbaka i spel redan under 2016.

Nu är beslut taget att det inte blir så.

- Hade matcherna fortfarande gällt någonting så hade jag velat spela de sista matcherna. Men nu gör dom ju inte det och då känner både jag och läkaren som gjorde operationen att det är dumt att riskera en ny smäll. Skulle det hända igen är det mycket längre tid tillbaka. Det är därför jag känner att jag kan berätta om det här utåt också, eftersom jag vet att jag inte kommer att spela fler seriematcher i år.

Annons