Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför söker VIK-bossen nytt jobb

"Jag tror mina erfarenheter från resebranschen och flygbranschen samt som ledare i olika tjänster kan tillföra både kompetens och utveckling."

Annons

Det är 34 personer som söker posten som vd för Västerås flygplats . En av dem är VIK Hockeys klubbdirektör/vd Johan Fägerblad, vilket vlt.se redan rapporterat om.

Att VIK:s klubbchef Johan Fägerblad ser sig om efter ett alternativ till nuvarande syssla ser han inte som något konstigt:

- Nej, jag har ju varit verksam i resebranschen i 30 år innan jag hoppade på VIK, säger Fägerblad och dementerar bestämt att hans tjänst är en del av det sparpaket på 8 miljoner som ska sjösättas i föreningen.

- Ärligt talat vet jag inte vad som händer när väl rekonstruktionen är i hamn. Det viktiga för mig är dock att det arbetet fortskrider och att vi lyckas, säger Fägerblad, som informerat VIK:s styrelse om att han nu är intresserad av att leda Västerås flygplats.

I sin ansökan förklarar Johan Fägerblad att ”Jag tror mina erfarenheter från resebranschen och flygbranschen samt som ledare i olika tjänster kan tillföra både kompetens och utveckling till denna viktiga komponent i Västerås utveckling.”

Fägerblad är utbildad civilekonom vid Uppsala universitet.

LÄS MER:

Omstridd chef vill behålla jobbet

VIK-bossen talar ut om lönerna