Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”De är nog inte så sugna att möta oss”

Årets hemmamatch - och även den viktigaste.
– Tror inte att Hammarby är så sugna att möta oss, säger lagkaptenen Oscar Pehrsson.

För båda lagen är poängen som står på spel oerhört viktiga. Grönvitt är fem poäng efter Brage och nio efter Hammarby som ligger på de båda kvalplatserna.

– Hammarby kommer att ha det största stödet men det spelar ingen roll. Det är bättre så än att det är tomt på läktarna, säger Pehrsson.

VSK har häng på kvalplatsen efter vinsten mot Värnamo senast.

– Innan säsongen var det den här matchen man såg fram emot. Nu när den gäller så mycket så är det ännu roligare, säger han.

Pehrsson tror att just betydelsen är svårare att hantera för Hammarby.

– De har nog ångest. De ska inte ligga där nere och möter ett lag som ligger långt efter dem poängmässigt. Det är inget lätt läge.

Tränaren Erik Acar är inne på samma linje.

– När det gått så här långt är det inte kvalitet som gäller. Det handlar om att ha den bästa viljan, att brinna för det. Deras formkurva har pekat spikrakt neråt, vår har pekat uppåt.

Tror du att ni är redo för stormatchen?

– Vi har spelat många matcher i superettan, så det borde vi vara. Men visst blir det annorlunda med så mycket folk på läktaren, säger han.

Acar tror stenhårt på att laget klarar en kvalplats.

– Eftersom vi har Brage hemma (9 oktober) så är det inte kört om vi skulle förlora. Men det är klart att om Brage vinner (mot Öster) så ser det väldigt tungt ut, säger han.

Patrik Grönvall är tillbaka i truppen efter fotskadan i maj. Även Temesgen Berhane och Per Pettersson är tillbaka.