Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De bästa apparna för familjen

Roa ditt barn, klocka dina värkar och anmäl vab till försäkringskassan. Vi guidar dig till de bästa gratis-apparna.

En spelkonsol, ett lexikon eller mini-tv? Mobiltelefonen har gått från att vara en portabel lur till ett multiverktyg. Perfekt för den blivande föräldern och den uttråkade treåringen. Vad gjorde vi innan mobiltelefonen fanns? Det är många som numera känner sig helt bortkomna utan sin lilla hjälpreda i fickan. För vem minns när nästa buss går eller vad det är för telefonnummer till lillkillens bästa lekkamrat?

I takt med att de smarta telefonerna tar över allt större del av marknaden kommer nya finurliga och oumbärliga funktioner som vi inte kan leva utan. Så varför napp när du kan muta barnen med en app? Vi har listat de bästa gratis-apparna för familjelivet. Och du har väl inte missat att Familjeliv.se har en app för Iphone?

För barnen

Stadens hjältar – en pekbok om Pallepolis.

Läs boken högt för ditt barn eller låt telefonen läsa åt dig. Utöver boken om Palle finns det även memoryspel med de olika figurerna och filmtrailers. Medan du läser kan du även trycka på skärmen och olika ljud hörs.

Språk: Svenska

Telefon: Android, Iphone.

Talking Tom – kan roa alla åldrar i timmar.

En av de kanske mest kända appen för barn är den pratade katten Tom. Katten härmar det ditt barn säger med ljus röst. Du kan även klappa honom så att han myser, ge honom mjölk och puffa honom i magen.

Språk: Svenska.

Telefon: Android, Iphone.

Fruit color book – rita med fingret.

Välj en eller flera frukter som du vill färglägga. Med hjälp av fingret väljer du både kulör och vilken del av frukten som ska färgläggas. Enkel att använda speciellt för barn med lite mindre fingrar. Målarböcker finns i många varianter.

Språk: Engelska.

Telefon: Android.

För gravida

Babygruppen – För dig som vill ha koll på vad som händer under graviditeten

En graviditetskalender som hjälper dig att ha koll på vilken vecka du eller din partner befinner sig i. Hur utvecklas barnet och mamman fram till förlossningen. Ny information varje vecka.

Språk: Svenska.

Telefon: Android, Iphone.

Värkklocka – Perfekt när värkarbetet sätter igång.

Är precis som det låter en klocka som hjälper till att hålla koll på värkarna. Listar start- och sluttider, hur långa värkarna är och tiden där emellan. Den perfekta hjälpen när det är dags för smått.

Språk: Svenska.

Telefon: Android.

Menskoll – När är jag som mest fertil?

Menskoll har koll på allt när det kommer till din mens. Säkra och osäkra perioder, datum för mens, ägglossning och när det är dags för choklad. Starta kalendern vid första dagen på menstruationen och appen håller koll när det är dags för nästa gång eller när du gått över tiden.

Språk: Svenska.

Telefon: Iphone.

För småbarnsföräldern

Baby Monitor – För dig som behöver en babyvakt

Knappa in det telefonnummer som du vill ha uppringt eller ett sms till när barnet vaknar. Bestäm hur känslig du vill att den ska vara för ljud. Testa dina inställningar. Sen är det bara att tuta och köra och du behöver inte längre vara ängslig för att din älskling ska vakna.

Språk: Engelska.

Telefon: Android.

VAB Vabba nu – När det är dags för vabb.

Knappa in ditt och ditt barns namn och personnummer. När snoret sedan rinner ner för en feberhet telning är det bara att skicka iväg en anmälan om tillfällig föräldrapenning till Försäkringskassan ett knapptryck. Ingen stress och inga konstigheter.

Språk: Svenska.

Telefon: Android (till Iphone, 7kr).

Röda korset – När olyckan är framme.

Appen som räddar liv från A-Ö. Du misstänker halsfluss, med hjälp av appen kan du se vilka symtom som stämmer överrens samt när det är dags att söka vård. Du kan även få röststyrd hjälp vid luftvägshinder och hjärt-lungräddning.

Språk: Svenska.

Telefon: Android, Iphone.