Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De bestämde sig och gick tillsammans ner 54 kilo

Att äta varierat, lagom mycket och röra på sig brukar vara hemligheten bakom en sund kropp. Bittan och Anders Broström fick det att funka med hjälp av Viktväktarna, men framför allt två helpeppade hjärnor. 

Sedan 2012 har de tillsammans tappat drygt 54 kilo.

 – Hjärnan behöver vara inloggad, man måste stålsätta sig. Sedan hjälper det såklart att vi stöttat varandra och att ändra tänk. Förut tog jag bilen till kiosken 500 meter bort, i dag skulle det aldrig hända, säger Anders Broström.

Bittan hade testat det mesta, från pulverdieter till LCHF, ja även Viktväktarna en omgång, men lyckades aldrig gå i mål.

– När Anders bestämde sig var det lättare att peppa både sig själv och varandra, säger Bittan Broström.

Det var en augustieftermiddag för två år sedan som Anders frågade Bittan när nästa Viktväktarmöte var. Det visade sig att träffen var samma kväll så de åkte dit och träffade sin ledsagare Hanna Östman.

– Sedan dess har vi gått på möte varje vecka och Hanna har peppat oss att fortsätta, berättar Bittan.

Färska grönsaker och frukt, en mer återhållsam diet och successivt mer rörelse har gjort underverk under tiden, både kroppsligt och själsligt.

– Det är klart att det känns kul. Man är lättare i kroppen och mycket piggare och gladare. Jag har inte längre ont i ryggen och knäna och jag kan böja mig ner och knyta skorna. Och det är roligt att gå ut och handla kläder, säger Bittan.

Förra sommaren nådde de båda sin målvikt, Bittan 62 kilo och Anders 80 kilo och till skillnad från andra har de lyckats hålla vikten och blivit guldmedlemmar i Viktväktarna. Som sådan får man gå gratis på deras möten.

– Innan trodde jag att jag kunde jogga 2,5 kilometer utan problem, men det var nära att de fick skicka efter en ambulans, så illa var det. Jag orkade inte. I dag springer jag milen obehindrat och tränar tre gånger i veckan, men för mig är det inget måste. Jag har en helt annan ork nu, bättre tålamod, säger Anders Broström.

Deras Viktväktarcoach, Hanna Östman, berättar att just viktväktarfilosofin bygger på att ändra det man behöver genom att i princip äta allt, men välja de bättre alternativen lite oftare.

– Visst är jag jävig, jag blev av med 20 kilo efter mitt första barn genom Viktväktarna, så jag vet att det här är en långsiktig variant, säger Hanna Östman.

– Jag är skeptisk till vissa dieter, som att man till exempel ska äta så mycket fett, tyvärr får vissa dåliga värden. Jag tror på att äta vanlig mat och välja de bästa alternativen lite oftare, men att samtidigt unna sig ibland. Det Bittan och Anders gjorde var föredömligt, de gick all in, säger Hanna.