Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De hoppas vinna årets Ullbagge till gården – "Föredöme för landets unga"

Östjädra gård utanför Västerås har chans att ta hem en Ullbagge på nationella Landsbygdsgalan.

Mikael och Malin Carlsson som driver Östjädra gård har nominerats i kategorin Unga i landsbygdsutveckling.

24 företag och projekt är i åtta olika kategorier är nominerade till att tävla om Ullbaggarna på Landsbygdsgalan. I nomineringen beskrivs paret som "Ett föredöme för landets unga jordbrukare".

– Resan började egentligen när vi blev föräldrar och samtidigt fick ett cancerbesked. Vi frågade oss hur livet skulle bli och ville hitta en balans mellan tid, energi och livskvalitet, berättar Malin Carlsson i ett pressmeddelande.

Läs mer: De driver gårdsbutik – en växande trend

Familjen flyttade till Östjädra gård.

– Gården har funnits i vår släkt i fem generationer. Det är en gård med mycket historia som vi nu väckt till liv igen. Varken jag eller Mikael har egentligen någon bakgrund inom lantbruk, men vi ville försöka. Vi kände båda att vi verkligen ville leva livet på landet fullt ut, säger Malin Carlsson.

Priset delas ut av Landsbygdsnätverket på Landsbygdsgalan i Leksand den 8 november 2017. Tanken är att lyfta fram företag som bidragit till att utveckla landsbygden.

Alla nominerade har tagit del av pengar från landsbygdsprogrammet, havs- och fiskeriprogrammet eller programmet för regional och socialfonden inom lokalt ledd utveckling.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Uppgifter till VLT: Batterifabriken delas – hamnar i både Västerås och Skellefteå

■ ■ För mer nyheter om Västerås, klicka här