Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De kan bli Årets Företagare i Västerås

Företagare från tre vitt skilda branscher konkurrerar i år om utmärkelsen Årets Företagare i Västerås.

Utmärkelsen delas ut vid Guldstänksgalan den 17 mars i Konserthuset och de nominerade arbetar med tåg, ljud och bild samt friskvård.

De tre som nominerades på torsdagen är Mikael Ljungberg, Musik Lights, Peter Meilgaard och Dan Lindholm, Travel Design samt Frank Angelini och Per Sundström. Xtravaganza.

Utmärkelser delas också ut i ytterligare tre klasser – Årets Nystartare, Årets Innovatör och Årets Marknadsförare. Men Årets Företagare är den klart tyngsta utmärkelsen.

Mikael Ljungberg blev mycket överraskad när han fick beskedet.

– Det hade jag inte väntat mig, säger han. Men det var en mycket trevlig överraskning, och jag är väldigt glad. Konkurrensen är ju hård och den här nomineringen visar att vi gjort något bra.

Hans företag, som har 24 anställda samt ytterligare 25 som tas in för olika projekt, arbetar just nu med två olika turnéer, Bo Kaspers Orkester samt Sissel Kyrkjebö.

Travel Design är ett konsultbolag inom järnvägsbranschen, med fokus på fordon. Företaget, som i dag har 30 medarbetare, startades 1988 och har utfört uppdrag över hela världen, bland annat i Argentina, Kina och Sydkorea. Men Sverige och Europa är fortfarande hemmaplan.

– Roligt att uppmärksammas, det här är resultatet av många års hårt arbete, säger Peter Meilgaard. Men jag vill betona att jag inte är ensam, jag måste lyfta fram hela personalen. Det handlar om ett teamarbete.

Xtravaganza utsågs av tidningen Dagens Industri till årets Gasellföretag i Västmanland 2010. Företaget hade under perioden 2006-2009 ökat sin omsättning med 415 procent.

Per Sundström och Frank Angelini har tillsammans byggt upp en viktminskningskedja med 200 franchisetagare över hela Norden. Nästa steg är att öppna i Kroatien, England och Kina.

Per Sundström och Frank Angelini är just nu på tjänsteresa i Kina och har inte kunnat nås för en kommentar.