Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De rödgröna i Västerås: Nu fixar vi hålen i gatan!

I början av juni kunde vi läsa i VLT om den cyklande västeråsaren Sofie Åströms tips för en bättre cykelstad. Hon skrev ”Se till att fylla igen alla j-a hål i cykelvägarna. Efter gatujobb lägger man asfalt på cykelvägen ett halvår efter bilvägen”.

Nu kan vi glädja henne och alla andra västeråsare att nästa år avsevärda förbättringar är på gång. I budgeten som klubbades i kommunfullmäktige den 22 juni har vi tillsammans med den borgerliga oppositionen lagt ett paket på 12 miljoner kronor till tekniska nämnden och 18 miljoner till fastighetsnämnden.

Satsningarna i tekniska nämnden ska användas för underhåll av stadens gator, broar, cykel- och gångvägar. Dessutom ska belysningen bli bättre, sly rensas utefter vägarna, utbyggnad av cykelparkeringar och bättre skyltning av cykelvägarna.

Byggnadsnämnden har också fått extra medel för att möta de växande kraven som det innebär att planera för en hållbar stad. Satsningen på 18 miljoner kronor till fastighetsnämnden ska användas till att börja betala av den stora underhållsskulden till renovering av stadens verksamhetslokaler, framförallt gäller det Växhuset och Stads-huset.

Renoveringskontot har sedan 1990-talet fungerat som ett dragspel för att täcka andra, inom staden, stora behov. Nu står vi inför faktum att, om inte satsningar görs nu blir kostnaderna att renovera ännu större. I det ligger även energisparåtgärder för ventilation och belysning, vilket är en viktig långsiktig klimatsatsning.

Vår satsning på gator, broar, cykel- och gångvägar, renovering av stadens verksamhetslokaler och en långsiktigt hållbar samhällsplanering är en del i att uppfylla vårt rödgröna valmanifest: Västerås ska bli en grönare och skönare stad att leva och verka i!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel