Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De rödgröna saknar en egen politik

De rödgröna har presenterat sin så kallade skuggbudget. I snart fyra års tid har de spytt galla över regeringsalliansens politik. Vid varje tillfälle har Mona Sahlin (S) berättat hur elaka de borgelriga borgarna är.

Så vad innehåller de rödgrönas budget? Den innehåller i princip samma politik som Alliansen har fört. Men hur kan detta komma sig? Var inte denna politik orättvis, elak, farlig och ökade klyftorna?

Nåväl, de rödgröna ska skapa 100 000 nya jobb.

Vad de verkar ha glömt är att 100 000 jobb offentlig sektor gagnar inte landet. Arbeten som ger välbehövliga skatteintäkter kan inte politiker skapa.

De ska höja energipriserna och drivmedelspriserna. Folk får väl cykla i stället då får man både motion och frisk luft. Alkohol och tobak ska också bli dyrare. Självklart folk behöver inte dricka och röka det är skadligt.

Nej, denna budget är ett tydligt bevis på att de rödgröna helt saknar en egen politik. När de till och med ska spara 2 miljarder kronor på försvaret som i princip redan är avvecklat, ja då ser man hur de resonerar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel