Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tar över Rönnby

Här är Rönnby Tigers nya tränarkonstellation. Vlt.se kan avslöja att Magnus Forslund och Jonas Eriksson tar över toppklubben tillsammans med Johan Kökeritz.

Pelle Alvin avgick som tränare för Rönnby Tigers förra veckan.

Sedan dess har klubbens ledning suttit samman en ny ledarkonstellation.

Nu är den färdig.

Och den här gången blir det en trio tränare med delat ledarskap.

- Vi har tittat på en modern typ av ledarskap och ett koncept som vi verkligen vill ha, säger sportsligt ansvarige Bosse Hägglöf.

Och fortsätter:

- När det blev som det blev med Pelle och han inte mådde bra av att det blev för mycket ville vi se till att fördela ansvaret på flera personer. Därför känns det helt perfekt med de här tre personerna. Vi får en väldigt bred kompetens och har säkerställt att alltid ha någon med ansvar på plats om någon inte kan närvara på grund av jobb eller andra anledningar.

Forslund, Eriksson och Kökeritz kommer dela upp ledarskapet i olika ansvarsområden.

”Köcke” som ledde Rönnby till SM-guld 2010 kommer inte att ha en lika framträdande roll som den säsongen utan bli mer av en läktarcoach med taktiken som största ansvarsområde.

Magnus Forslund och Jonas Eriksson kommer i första hand att vara match- och träningscoacher.

- De kommer att ha tydliga roller och struktur. Men om det visar sig att Köcke behövs i båset under match kommer han att kunna kliva ner där också, säger Hägglöf.

Hur ser du på att ha tränaren från senaste SM-guldet tillbaka i klubben?- Det är suveränt med hans erfarenhet och kunnande. Och Magnus har ju gått som assisterande både till Köcke och Pelle och har influenser från båda spelen. Vi vill ta det bästa från båda spelsätten och utveckla vårt spel vidare. Grundtanken är att vi fortfarande ska vara ett spelande lag med en vass offensiv.

Både Johan Kökeritz och Magnus Forslund är alltså kända ansikten från klubben.

Den tredje länken, Jonas Eriksson, har nyligen flyttat till Västerås från Göteborg och blir en ny bekantskap för Rönnby.

- Han har en stor erfarenhet från föreningslivet och har varit i flera division 1-klubbar i Göteborg. Vi tror mycket på honom, säger Hägglöf.