Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tre brandmännen kan hyllas i tv-gala

De tre brandmännen, som räddade livet på 42-åringen som var instängd i skogsbranden, kan få hjältestatus. Trion har nominerats till Svenska Hjältar.

Virsbo. För lite mer än en månad sedan härjade skogsbranden som värst och brandmän från flera distrikt arbetade dygnet runt. Bland dem de tre Virsbobrandmännen Björn Svensson, Mikael Bergner och Tommy Tuike, Mälardalens brand- och räddningsförbund.

Trion räddade den svårt brännskadade mannen, som var instängd i brandområdet, och hjältedådet har lett till att brandmännen nominerats till den tv-sända galan Svenska Hjältar, efter tips från någon som läst om dem i tidningarna.

Brandmannen Tommy Tuike berättar att han och de två kollegorna har haft en omtumlande tid även efter branden och att det känns lite konstigt men även kul att ha blivit nominerade.

– Vi mår bra efter allt som skett och vardagen börjar flyta på normalt igen. Men arbetet kring branden pågår än och den här uppmärksamheten från media och allmänheten är inget vi direkt är vana med eller gillar så där otroligt mycket. Men det är kul att det uppmärksammas, säger han.

– Jag och Mikael har haft telefonkontakt med 42-åringens fru. För min del var det ett samtal där det kanske inte blev sagt så väldigt mycket. Från båda håll var det nog mest tårar. Det var ett jobbigt samtal, men det känns bra att ha haft det.