Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vill laga den bästa skolmaten i Sverige – och världen

SM-finalen i skolmat hölls i går och kocktrion från Internationella engelska skolan bjöd på en god och prisvärd meny som de hoppas kunna vinna med.

Västeråskockarna var först ut av de fem finallagen som tävlar i SM i skolmat. Kockarna, som till vardags jobbar i köket på Internationella engelska skolan, bjöd på bland annat på en soppa, havrefusilli och griljerade revben. En meny som de hoppas ska slå stort.

– Det känns jätteroligt att vara i final och vi har som ambition att bli bäst i världen på skolmat. Nu kan vi redan bli bäst i Sverige och det känns fantastiskt, säger kökschefen Andreas Synnerborn som tävlar tillsammans med Ronny Lache och Victoria Mendoza, under lagnamnet Team Tasteland.

Maten som de under måndagslunchen presenterade bjöds till skolans elever, en jury samt ett par lokala hedersgäster. Många av eleverna tyckte att maten var väldigt god och hur det går för Team Tasteland i tävlingen får vi veta 26 april.

Stor fokus har legat på hållbar matlagning och både eleverna och skolan ser positivt på tävlingen.

– Det känns viktigt, för elevernas skull att lyfta fram de här personerna som kämpat så hårt sedan dag ett, säger skolans rektor Peter Ledin.

Vinnarna får en resa till Schweiz, där de bland annat kommer att få se hur gastronomin ser ut i Europa.

Läs också: Kokerskan blev kock – kantinen blev finkrog