Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Alla invånare i regionen borde få rösta

Nu har det varit en folkomröstning om flygplatsen där västeråsarna fått rösta och bestämt att de vill ha sin flygplats kvar och då är det väl också så att västeråsarna får stå för kostnaden.

Vi som bor inom regionen kan nu helt plötsligt få vara med och betala för flygplatsen om Moderaterna och KD får bestämma, för i en intervju i P4 den 2 april vill de lägga fram ett förslag på att bli delägare i flygplatsen.

Vi som nu inte bor i Västerås har inte haft en chans att få vara med och rösta men vi kan bli tvingade att betala för västeråsarnas folkomröstningsbeslut.

Jag vet inte, men är detta verkligen lagligt att göra på detta vis. Västeråsarna röstar och resten av regionen ska betala. Jag trodde regionen inte hade så gott om pengar så att man nu kan betala en del av flygplatsen med tanke på corona med mera.

Det är också märkligt att Socialdemokraterna i kommun och regionen tycker helt olika, det kanske många västeråsare hade velat ha reda på innan omröstningen.

Moderaterna, som tycker att alla ska försörja sig själva, tycker att vi ska subventionera företagare som ska flyga från Västerås men folk som behöver bidrag kan leta jobb. Om rätt ska vara rätt så bör i så fall det göras en ny folkomröstning där hela regionens invånare får vara med och rösta, annars är det ju extremt orättvist om M och KD:s förslag på delägarskap i flygplatsen går igenom.

Det kan ju inte bara vara jag i regionen som tycker att det är konstigt.

Lennart Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel