Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Allmännytta kontra Egennytta

Tack Bo Hedman, nu skådar även jag ljuset. Många västeråsare tycker, precis som du skriver, att man kan lägga 156 kronor per man på Allmännyttan. I mitt tycke fint. Andra västeråsare tycker att dessa 156 kronor ska användas på lokala utgifter, det vill säga på Egennytta. I mitt tycke egoistiskt.

Det enda jag inte riktigt förstår är att Allmännyttan brukar var Vänsterpartiernas paradgren och Egennyttan borgarnas specialitet. Nu är det precis tvärt om. Corona?

Om nu utfallet blir att Egennyttan blir ny stadsreligion så hoppas jag att medel avsätts för ekonomisk utbildning för våra politiker.

Det är skillnad på: Intäkter (pengar man får in på bland annat skatter, hyror med mera), utgifter (sånt som kostar, löner, underhåll med mera) samt resultat (intäkter minus utgifter). Resultatet står längst ner på ett bokslut, inte mitt i.

Allmännyttan har läst hela bokslutet, Egennyttan orkade inte så långt.

Pär Johnsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel