Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Är statsministern döv och blind?

Replik. "Tala om vilka ni är, och göm er inte under falskskyltningar." Detta skriver Sven-Olov Degermark i ett inlägg i VLT den 7 december, "Sverigedemokraterna är nu största partiet i Sverige". Men, detta anser nog de flesta i dag även borde gälla Vänsterpartiet. Man hävdar med all rätt att nazismen mördade 7 miljoner judar. Detta får aldrig glömmas. Man anklagar nuvarande SD för att ha rötter i nazismen. Må vara så, men jag kan inte säga att dagens svenskar som röstat på SD är nazister. Kommunisterna i världen har mördat 100 miljoner människor, I Sovjetunionen, Kina, Nordkorea med flera länder, oftast av sina egna medborgare.

Detta glömmer man i dagens debatt. Bara för att ett parti byter namn, som man ju anklagar Moderaterna och SD för, betyder ju detta inte att grundideologin frångås, eller?

Antingen behandlar man alla av folket valda partier lika. Makten utgår ju från folket. Eller så drar man fram alla lik i garderoben. Att extrempartier tar mark beror ju på att vi som är 70–80 år ser hur det gått utför med Sverige. Vi räds för att gå ut på kvällen. Våra barnbarn räds för att bli rånade eller våldtagna, våra bilar bränns till aska till stora kostnader. Det saknas pengar för vård, skola äldreomsorg, liksom till andra delar som tidigare var grunden i samhället. Varför? Jo, därför att den enorma invandringen kostar tiotals miljarder om året. Pengar som tidigare gick till det svenska samhället.

Efter alla skjutningar, mord, våldtäkter och sprängningar, tiger vår statsminister.

Detta driver ju på övergången från ett Socialdemokratiskt styre, som formligen utarmat och förrått de Svenska medborgarna och dess väljare.

Efter alla skjutningar, mord, våldtäkter och sprängningar, tiger vår statsminister. "Vi tar avstånd från detta och har agerat från första dagen", är vad han på sin höjd säger om han uttalar sig.

Är han och ministrarna döva och blinda? Människor dör, sprängs, våldtas och rånas. Det svenska välfärdssystemet utnyttjas och missbrukas. Svenska fattigpensionärer med 8 000 kronor i pension kan inte gå till tandläkare medan invandrare betalar 100 kronor. De har mer i månadsbidrag än en fattigpensionär som arbetat i 50 år.

Tacka tusan för att SD går framåt.

Lennart Rosén

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel