Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: B-Å Nilsson (L): Jag lovar att göra mitt yttersta

Svar. I ett inlägg i VLT den 24 juli, "Läge för bortförklaringar", skriver Ulf Hedman om läget inom äldreomsorgen.

Jag uppskattade hur Ulf Hedman, spetsigt och ofta tillsammans med nu bortgångne Lennart Jansson, tog upp missförhållanden inom stadens äldreomsorg. Denna uppskattning har inte försvunnit bara därför att jag numera är en del av Ulf Hedmans kritik. Och det har aldrig varit min avsikt att genom bortförklaringar smita från mitt ansvar för de missförhållanden som kvarstår.

Två år i majoritet har verkligen inte varit tid nog att rätta till alla missförhållanden. Men jag lovar att göra mitt yttersta för att tillsammans med andra i majoriteten göra vad vi kan för att lyfta äldreomsorgen.

Ulf Hedman frågar om FHM:s råd och anvisningar utgjorde ett hinder för att tidigt införa ett absolut besöksförbud på kommunala äldreboenden. Mitt svar är att om det var anvisningarna som var problemet vet jag inte. Vid ett möte med äldrenämnden var de förtroendevalda helt eniga om behovet av ett besöksförbud, men länets smittskyddsläkare gav vid sittande möte beskedet att detta inte är lagligt.

I dag inser jag att vi, äldrenämnden, trots sanktionsrisker borde struntat i smittskyddsläkarens besked och infört besöksförbudet.

Bengt-Åke Nilsson (L)

ordförande äldrenämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel