Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Både ökat underhåll och nya spår behövs

Svensk järnväg behöver rustas upp. Underhållen på de befintliga spåren behöver öka, men det behövs också nya spår. Redan i dag är det brist på spårutrymme, vilket också påverkar möjligheten att rusta upp spåren. Denna brist kommer bli än värre i takt med att allt fler vill åka tåg.

För att lösa de problem svensk järnväg står inför handlar det inte om att antingen satsa på befintliga spår eller bygga nya. Vi måste göra både och. Stambanorna är grunden i det svenska järnvägssystemet och för att hantera kapacitetsbristen, både för gods- och persontrafik, måste stambanorna byggas ut.

Tåg är klimatsmarta, trygga och bekväma och en otroligt viktig del i ett hållbart transportsystem. Vi måste därför våga satsa på tågen – dels på utökat underhåll av befintlig järnväg, men också på utbyggnaden av nya stambanor.

Pernilla Rinsell

ordförande för MP Västmanland

David Folkebrant

ordförande för MP Västerås

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel