Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Bengt-Åke Nilsson (L) vilseleder

Annons

Replik från M. I en debattartikel i VLT kan man läsa hur Bengt-Åke Nilsson (L) – tillhörande den socialdemokratiskt ledda majoriteten i Västerås – försöker sätta bilden av att Moderaterna och Kristdemokraterna vill inskränka rätten att fritt välja hemtjänstutförare, vilket är direkt felaktigt.

Västeråsarna kan vara lugna – vi står upp för friheten precis som vi alltid gjort. Trots att Bengt-Åke Nilssons eget parti kallar sig för Liberalerna så är det nog ändå på det viset att Moderaterna på det här området är aningen mer liberala än just Liberalerna.

Vi har länge varit pådrivande för att västeråsarna ska kunna få ökade möjligheter att bland annat välja förskola, skola samt olika verksamheter inom omsorgen. Hemtjänsten är inget undantag. Denna valfrihetsprocess vill vi fortsätta med. För oss moderater är det viktigt att den äldres vilja alltid ska vara i centrum.

Precis som äldre idag har rätten att få välja mellan olika hemtjänstutförare måste det bli lika självklart att själv få välja mellan olika typer av särskilda boenden, det vill säga mellan offentliga och privata utförare och äldreboenden med olika inriktning. Därför vill vi införa lagen om valfrihet (LOV) när det gäller äldreboenden och servicehus i Västerås. Vi hoppas att även Liberalerna ansluter sig till denna linje.

Det är på det hela taget anmärkningsvärt att Bengt-Åke Nilsson (L) försöker vilseleda VLT:s läsare om att Moderaterna skulle vara ett parti som vill inskränka valfriheten. Det är inte Moderaterna som agerar dörrmatta till ett parti vars politik går ut på att göra det svårare för barnfamiljer att välja skola och förskola eller för den äldre att själv välja omsorg. Tids nog kanske även Liberalerna förstår att Socialdemokraterna i grunden inte är så välvilligt inställda till valfrihet och alternativa utförare.

Elisabeth Unell (M)

oppositionsråd, Västerås

Anna Hård af Segerstad (M)

oppositionsråd, Västerås

Anna Nordin (M)

andre vice ordförande i äldrenämnden, Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel