Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Beslutsfattarna måste vilja ha en god vilja

Svar på kommentaren "Debattörer måste förhålla sig till komplex verklighet", VLT den 9 januari.

Sverre Haukeland vill i en kommentar till min artikel "Sopförbränningen är en oförsvarlig pandemirisk", VLT den 7 januari, hävda att man bör förhålla sig till en komplex verklighet. Det är sant och just därför väcker jag frågor av komplex art som måste lösas. Jag tillhör inte de som låter sig nedslås av denna världs problem och därmed ger upp att diskutera och kräva förändring.

Det finns hopp och möjligheter och finns det en god vilja så brukar allt samverka till det bästa. Den kritik för brister jag riktat till Mälarenergi är fullt möjliga att åtgärda på plats.

Mälarenergi kan besluta:

1) Sluta bränna sopor.

2) Upphandla biobränsle i Västmanland.

3) Starta energibesparingsprojekt för råd och stöd till fastighetsägare. Genom fjärrvärmetaxan stimulera besparingar. Starta vindkraftsprojekt.

4) Bevara och bygga ut de vattenkraftverk de redan äger.

5) Genom sitt i praktiken tekniska monopol kontrollerar de både intäkter och kostnader.

6) Mälarenergi har en politiskt tillsatt bolagsstyrelse och aktierna ägs av kommunmedborgarna. Det enda som fattas är en god vilja att genomföra en verkligt hållbart, ren och hälsosam och cirkulär energiförsörjning

Karl-Erik Andersson

Västerås

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel