Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Blir det parkeringsavgift i ditt bostadsområde?

Vi moderater ser att västeråsare behöver bil, många som bor utanför city har två bilar per hushåll för att klara vardagen med jobb och skjutsa barn till olika aktiviteter och antalet västeråsare med bil ökar. Vi ser att när staden planerar nya bostadsområden så är det över 500 meter till parkeringsplatser. Det är långt att gå med matkassar och packning för en barnfamilj eller pensionärer.

En vanlig kommentar vi får är att det är dyrt att parkera i city. När coronapandemin kom till Västerås var Moderaterna pådrivande att sänka parkeringsavgifterna i city.

Västerås stad sänkte priset för parkering inom röd zon för att underlätta för cityhandeln, från 18 kronor för den första timmen, 24 kronor för den andra timmen och därefter 30 kronor i timmen. Till och med sista augusti kostar det nu 1 kronor i timmen under de två första timmarna om man använder parkeringsapp. Det är en bra åtgärd när folkhälsomyndigheten rekommenderar svenskar att inte åka kollektivt.

Det kommer även under hösten och nästa år att bli en tuff situation för många västeråsare med fler arbetslösa, fortsatt oroliga tider och lägre tillväxt. Med sämre ekonomi för hushållen och än tuffare situation för handlare och företagare i Västerås city och andra stadsdelar. 

Vi moderater kommer därför att motverka alla försök denna mandatperiod att införa nya kommunala parkeringsavgifter i bostadsområden i Västerås.

Anders Teljebäck kan du lova att det inte kommer införas nya zoner med kommunala parkeringsavgifter till och med 2022? 

Anna Hård af Segerstad Oppositionsråd (M)

Elisabeth Unell Oppositionsråd (M)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel