Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Bra att Greta Thunberg får uppmärksamhet

Annons

Leif Hoffsten undrar varför Greta Thunbergs verksamhet "får fortgå med stor positiv uppmärksamhet i massmedia?" Det är väl bra att hon är ostoppbar!

Leif, det är du och jag och alla andra som ser till att efterfrågan på hennes olika utspel är så stor, genom att köpa tidningen eller slå på tv-nyheterna. Hennes skickliga strateger, vilka dom nu är, har dels formulerat en genialiskt enkel "affärsidé" och presenterat den vid rätt tidpunkt. Till detta kommer hennes personlighet med en stor oräddhet och medial skicklighet. Hon är fantastisk!

Man kan naturligtvis ha invändningar mot uppmaningen till storstrejk den 27 september och hennes havsseglats till New York. Inte räddar detta klimatet, det är viktigare vad man gör åt utsläppen i Kina, USA och Indien. Men hon har lyckats skapa stor internationell uppmärksamhet, tillräcklig för att hon fått träffa många av världens stora ledare. Då var det ledarna som solade sig i glansen från Greta Thunberg, inte tvärtom. Så fungerar vår massmedialt styrda värld. Greta och hennes vänner har funnit nyckeln till stor uppmärksamhet, och det är bra, men det varar inte evigt.

Sverre Haukeland

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel