Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Bra jobbat Haddad, men ...

Annons

Jag måste ge Roger Haddad (L) ett erkännande för hans oförtrutna engagemang i stadsdelen Bäckby och hans mycket vällovliga försök att göra stadsdelen till en säkrare och tryggare plats. Bra att han jobbar för det, men jag måste ändå medge att det känns litet som Don Quijotes kamp mot väderkvarnen.

Haddad efterlyser mer engagemang från politikerkollegerna oavsett partifärg. Och det är nog gott och väl. Han har träffat vuxna som är organiserade i etniska föreningar. De är måna om en positiv utveckling av Bäckby och framför en del önskemål för att få en sådan till stånd.

Gott och väl, men han borde nog försöka träffa dem som inte tycks bry sig, de som står vid sidan om och ofta inte vet eller orkar ta reda på vad deras barn och ungdomar har för sig. Det är som med föräldramötena i skolan. De som är progressiva och intresserade kommer på mötena och har nästan alltid välartade barn. De som har störst anledning att komma till mötena är just de som uteblir.

Politikens möjlighet att lösa problemen är begränsade. Det är kollektivet på plats, föräldrarna och alla som bor där, som måste ta ett större ansvar. Polis, skola och sociala myndigheter når inte hela vägen.

Slutligen en eloge till Haddad, som har modet att framhålla det somaliska samfundet som ett av de mer problematiska. Så explicit skulle ingen annan politiker våga uttrycka det

Ulf Hedman

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel