Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Bristande barnperspektiv hos kommunpolitikerna

Brutna avtal, diskriminering av barn på landsbygden, ja listan kan göras lång på vad jag och många fler tänker och tycker just nu, vi som är föräldrar till 43 barn som bor i Rytterne.

Ja, kommunen har dragit in skolskjutsar för oss i Rytterne också, från och med denna hösttermin, för alla som väljer att ha sina barn i en annan skola än den anvisade i ens egen kommun. Trots att det finns ett avtal mellan Västerås och Eskilstuna kommun som kom till redan när Tegelvikens skola i Kvicksund skulle byggas, för att Kvicksund är delat mitt itu, ena delen hör till Eskilstuna och andra till Västerås. Detta avtal gäller fortfarande men kommunpolitiker hävdar nu att "det inte går att ha ett sånt avtal längre". De menar också att ekonomiskt går det inte att fortsätta så man nämner även organisatoriska hinder.

Vi i Rytterne kan både läsa avtal och räkna och läsa kartor och kan inte se att det blir någon större skillnad organisatoriskt att skjutsa barn till Tegelviken eller Dingtuna eller Strömsholm till exempel, och kartan över Rytternes gränser sträcker sig ända till Kvicksundsbron, där barnen på Nyckelön som ligger i Västmanland fortfarande får skolskjuts, trots det korta avståndet till skolan.

Det är 43 barn i Rytterne detta gäller, men det spelar ingen roll om det är 3 eller 403. Tegelviken har varit en av de anvisade skolorna under många år men har nu smusslats bort i webbtjänsten för val av skola.

Maria Henriksson

Rytternebo

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel