Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: C har inte visat intresse för finansiering av flygplatsen

I flera insändare och debattartiklar har det påståtts eller antytts att vi inte efterhört om regionen kan vara med och finansiera flygplatsen i Västerås, bland annat i en artikel från Centerpartiet i VLT 21/3. Med anledning av dessa påståenden vill vi göra tydligt att ett möte mellan stadsdirektören, regiondirektören, kommunstyrelsens ordförande och regionstyrelsens ordförande ägde rum 28/1 i år. Ett av ärendena på detta möte var just att diskutera eventuell regional medfinansiering av flygplatsen. Tyvärr hade regionens representanter inga positiva besked att ge, vilket vi fullt ut respekterar med tanke på regionens ekonomiska situation.

Vi noterar att Centerpartiet självt, som innehar ordförandeposten i flygplatsbolaget och dessutom sitter i majoritet i regionen, uppenbarligen inte tagit några initiativ på regionnivå för att medverka till finansieringen. Den prekära ekonomiska situationen för flygplatsen är ju inte ny, och gott om tid hade funnits från C att agera, om betalningsviljan funnits. Regionen har under lång tid varit fullt ut medveten om den kritiska ekonomiska situationen för flygplatsen, men man har valt att inte erbjuda sig att medverka ekonomiskt.

Anders Teljebäck (S)

Kommunstyrelsens ordförande

Jesper Brandberg (L)

Kommunalråd

Markus Lindgren (MP)

Kommunalråd

Anmäl text- och faktafel

Fotnot: Fel version av denna debattartikel publicerades i VLTs papperstidning 11/4, VLT ber om ursäkt för detta.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel