Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: De allra flesta nämnderna kommer att vara i balans 2020

Annons

Replik. Jag har redan besvarat en debattartikel från Moderaterna angående majoritetens kontroll över Västerås stads ekonomi. Moderaterna skrev i en ny debattartikel den 21 november återigen att majoriteten inte har kontroll på ekonomin. Det är fortfarande helt fel. ("S-styret är naiva om stadens ekonomi")

Som jag skrev i mitt förra svar, är det individ- och familjenämnden som har ett mycket bekymmersamt läge. Nämnden arbetar hårt med att hitta åtgärder för att komma i balans och har nu tagit fram en handlingsplan som ska överlämnas till kommunfullmäktige den 5 december. Alla åtgärder i handlingsplanen ska vara socialt hållbara, så att det inte uppstår en annan kostnad i den egna nämnden eller i en annan nämnd istället.

Övriga nämnder har meddelat att de kommer att vara i balans 2020. En del av dem kommer göra ett underskott i år. Staden som helhet kommer ändå att göra ett överskott, om än lägre än budgeterat. Allt det här är känt, också för Moderaterna.

Anders Teljebäck (S)

Kommunstyrelsens ordförande

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel