Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Det fortsätter att strömma in

Annons

De invandringspositiva politikerna och skribenterna försöker hela tiden tuta i oss att nu är det lugnt igen, så det är läge att mjuka upp "vår extremt begränsande" flyktingpolitik, exempelvis vad gäller anhöriginvandringen. Regelverket måhända är extremt begränsande men vad som skall bedömas är ju det verkliga utfallet av denna "extremt begränsande" politik!

2019 beviljades 119 568 nya uppehållstillstånd och för hela tiotalet, 2010–19, beviljades 1 201 484 uppehållstillstånd, en siffra som bra precis motsvarar Sveriges befolkningsökning under denna tid. Denna siffra är 1,2 gånger fler än Stockholms folkmängd eller åtta gånger Västerås, det vill säga det motsvarar de investeringar (mer än ett nytt Stockholm eller åtta nya Västerås) som skulle behövts göras under denna tid i bostäder, sjukvård, polis, tandvård, daghem, äldreboenden med mera, bara för att bevara den nivå vi hade 2010. Det har ju inte gått, det märker (nästan) alla. Det sker hela tiden en försämring, sakta men säkert, över hela linjen.

Det som sker det sker ju gradvis, så folk i gemen muttrar och stånkar vidare, men det enda man kan vara säkra på är att det kommer att bli ännu värre, tyvärr!! Det är bara att kolla prognoserna för kommunernas och regionernas ekonomier framöver. Eller lyssna till politikerna, som försatte oss i den här situationen, när de talar om för oss vad de tänker göra för att vända det här. Inget hopp i sikte där!

Så ingen behöver väl längre fundera över varför SD hela tiden växer.

Sven Nilsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel