Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: En klok klimatförhandlare

Annons

Isabella Lövin är vår klimatförhandlare i Madrid. I dagens SvD markerar hon ”Om man inte är orolig är man inte klok”. Tänkvärt och sant. Då tycker jag det är dags, att vår kloka nationsförhandlare som konsekvens gör en stark markering av sitt engagemang och deklarerar svar på frågan från förra veckans Agenda:

Hädanefter talar jag inte om ”Förnyelsebar energi” utan ”Klimatneutral energi”. Dessutom kommer jag att i mitt inlägg kräva, att Tyskland återstartar sin kärnkraft för att bidra till minskad global atmosfäruppvärmning och att inte bara Ringhals R3 och R4 bibehålles utan R2 kör vidare även efter nyår tillsammans med R2.

Jag är ingen kärnkraft-kramare ideologiskt, men varken ny kärnkraft eller förnyelsebar vind eller sol kan ge billigare el än den redan avskrivna befintliga kärnkraften. Vi kommer att behöva mängder med el för att bli fossilfria.

Varför i herrans namn skall vi då lägga ner det som Isabella eftersträvar i Madrid?

Hans Stackegård

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel