Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Engagemanget stärker Surahammar

Annons

Mitt i hjärtat av Västmanland ligger vår vackra kommun, tre tätorter inbäddad mellan skog, äng och sjöar. Vi har närheten till både stad, landsbygd, natur och fritidsaktiviteter. Kommunen pulserar av engagemang och eldsjälar som går in helhjärtat i att driva verksamhet, föreningar eller kommunen. Vi har en gemenskap som gör oss starka och en vilja som driver oss framåt!

Det byggs bostäder, både villor, radhus och lägenheter. Skola, förskola och äldreomsorg håller hög kvalitet, bland annat rankades Surahammar som näst bästa i länet i Lärarförbundets ranking över landets skolkommuner. Under hösten och vintern kommer det hända en hel del, till exempel start av byggnation av äldreboende i både Surahammar och Virsbo, Ängsgårdens vårdcentral kommer att flytta ner till torget, förskola ska flytta till Ängsgårdens gamla lokaler, byte av tältduk på tennishallen i Virsbo .

Så visst händer det en massa!

Det är inte alltid så lätt i en liten kommun att få resurserna att räcka till för allt det som en kommun måste göra och det som man vill göra. Det gäller att hitta en balans och våga dra i handbromsen ibland och gasa ibland. Det är som med ens privata ekonomi, de flesta av oss har inte råd att göra allt vi vill och framförallt inte samtidigt. Ibland måste man prioritera och spara ett tag innan man till exempel kan måla om huset, köpa en bil eller åka på den där semesterresan man drömmer om. Det betyder ju inte att man inte vill göra allt det där andra utan man behöver prioritera. Det betyder att vissa saker man vill göra dröjer en stund innan det händer.

Det är därför det är så viktigt att vi gör detta tillsammans! Att vi samtalar om vad vi vill och hur vi vill att kommunen ska utvecklas. Jag vill veta vad du tycker, tänker och känner. Det är vi alla som bor i Surahammars kommun som är kommunen!

Surahammars kommun har en massa möjligheter, det ska vi ta tillvara och utveckla! Vi har alla grundförutsättningar för att kunna göra vår kommun till den allra bästa kommun. Vi har engagemang, vilja, driv och framförallt hjärta för Surahammars kommun.

Samhället skapas inte av politiker eller ”kommunen” utan den skapar vi tillsammans!

Johanna Skottman, ny kommunstyrelseordförande Surahammars kommun

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel