Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Ett Sverige värt att försvara

Regeringen med sina samarbetspartier (C) och (L) kom tidigare i höstas överens om att försvarsberedningens förslag fullt ut skulle genomföras, inklusive finansieringen . Det verkar dock vara en sanning med modifikation. Försvarsberedningen pekade på att försvarsanslagen bör vara 1,5 procent av BNP 2025. Det väljer nu regeringen genom siffertrixande att kringgå vilket kommer att leda till att det kommer fattas avsevärda summor i förhållande till vad försvaret faktiskt behöver.

Vi moderater står fullt ut bakom försvarsberedningens slutsatser och avser också att finansiera de anslag som försvarsmakten har bett om. Med andra ord år 2025 kommer vi moderater att stå upp för att försvarsanslagen minst kommer motsvara 1,5 procent av BNP. Vi är dessutom beredda att redan de kommande tre åren skjuta till över 4 miljarder kronor mer än vad regeringen gör, för vi tycker att Sverige är värt att försvara.

Åsa Coenraads (M)

Riksdagsledamot Västmanland

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel