Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Färsk fisk luktar inte

Svar på debattinlägget Fisken luktar alltid från huvudet, VLT 20 maj.

Du är fritidsfiskare och det är inte jag. Dock vet jag att färska fiskar inte luktar. Sitter man däremot och bittert plitar ner en debattartikel utan att rensa och tillaga denna fisk så luktar den ganska snabbt från huvud till stjärt.

Du vill påvisa att 20 miljoner har lagts ner på Svartån för några "skitfiskars" skull. Hur kan man gå upp i falsett för "skitfiskar"? Är det inte din hobby, "catch and release"? Omtanke för natur och biologi?

Avseende demokrati och att människor därmed ska bestämma behöver du informeras om något du har missat. Vi lever inte i en total demokrati - och det finns inte i något samhälle som vi känner det. Om så vore så skulle varje fråga, från riksdag ner till kommunal nivå avgöras av folkomröstning. Ser du det omöjliga i det?

Du nämner kroatiska Split som ett demokratiskt föredöme. Då vill jag fråga dig; hur kan du vara så totalt omedveten om att det finns frågestunder och möjligheter att få din röst hörd i Stadshuset? Om du bara la ner lite mer energi på att lära dig den svenska modellen och öppenheten i att lägga fram hjärtefrågor och delta i öppna debatter än att agna bete för "skitfiskar" så kanske även du kan få din vilja tillgodosedd?

Man sitter inte bara på arslet vid Svartån om man vill ha förändring

Stefan Nore

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel