Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Fastigheten med Kvinnohuset ska inte säljas

Elisabeth Unell (M) och Amanda Agestav (KD) skriver en mycket märklig debattartikel i VLT (9/5). Trots att jag flera gånger förklarat för dem att kommunen inte ska privatisera byggnaden där Kvinnohuset ligger, så fortsätter Unell och Agestav att hålla för öronen. Allt för att kunna fortsätta basunera ut sin högerpropaganda, vars bärande beståndsdelar tycks ha blivit skrämsel och ryktesspridning.

En gång för alla: Västerås kommun ska fortsätta äga fastigheten där Kvinnohuset hyr. Västerås kommun ska säkerställa att Kvinnohuset inte får några sämre hyresvillkor än det har i dag. Någon risk att verksamheten tvingas flytta, eller påverkas på annat sätt, föreligger absolut inte i de planer som den styrande majoriteten (S-L-C-MP) har.

Kommunfullmäktige har beslutat att Mimer ska koncentrera sig på bostadsfastigheter. Det är rätt och rimligt. Andra typer av lokaler som kommunen behöver – det kan vara skolor, förskolor eller andra typer av verksamhetslokaler – ska tillhandahållas direkt av kommunen via fastighetsnämnden och teknik- och fastighetsförvaltningen.

Det som kan hända för Kvinnohuset framöver är att det eventuellt övergår från att ägas via Mimer till att ägas direkt av kommunen. Detta är på intet sätt något som ”hotar Kvinnohusets verksamhet”, som Unell och Agestav påstår. Tvärtom kommer det att i så fall ytterligare trygga Kvinnohusets viktiga verksamhet.

Jesper Brandberg (L)

Kommunalråd med ansvar för bostäder och fastigheter

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel