Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Fel att påstå att jag ljuger

Ett klassiskt retoriskt knep är att påstå att någon ljuger är när man inte själv har torrt på fötterna. Det är precis vad de tre kommunalråden Brandberg, Lindgren och Teljebäck ägnar sig åt. På VLT:s debattsida påstår de den 15 april nämligen att jag ljuger i artikeln Många osanningar från Tomas Salzmann.

Jag påstod att varken ordförande eller vd för flygplatsbolaget kände till att det skulle vara en pressträff där de skulle annonsera att de har för avsikt att lägga ner flygplatsen.

Jag har nu personligen kontrollerat frågan en gång till med berörda personer. De förnekar bestämt att de kände till i förväg att det skulle ske någon pressträff. Det bekräftas av Amanda Agestav – oppositionsråd (KD) – också då hon ringde vd en timme före pressträffen och frågade om vd kände till att de skulle vara en pressträff och fick då ett nekande svar.

Att kommunalråd beskyller vd i kommunala bolag för att ljuga är exceptionellt. Det säger allt om de personer som skriver ett sådant påstående.

De tre kommunalråden visar ingen förståelse för hur kriser måste hanteras. Att själv få läsa i tidningen att det bolag man är anställd i ska läggas ner är traumatiskt och än ytterligare besvärande för kommunalråden är när alla förstår att inte ens vd och ordförande hade någon kunskap om frågan. De gjorde att man inte kunde förbereda och parallellt ha någon information till berörda medarbetare.

Vi i övriga styrelsen fick heller inget veta. Det är den sämsta formen av bolagsstyrning som jag har varit med om. Det visar total brist på kunskap om hur man styr och leder företag.

När sedan en medarbetare bjuder in den ledande ivraren för nedläggning Brandberg så tackar han nej till att besöka flygplatsen med hänvisning att 11 000 väljare har röstat på honom och därmed finns inget skäl till att möta alla övriga för att motivera varför flygplatsen ska läggas ner.

Tomas Salzmann (M),

ledamot av flygplatsstyrelsen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel