Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Felprioritering att bygga ett nytt bad

Det är med stigande förvåning man ser den prioritering som Socialdemokraterna och dess stödpartier har inom idrott och fritid. Västerås har över 12 bad och är en av Sveriges badtätaste städer, då väljer majoriteten att bygga ytterligare ett bad för närmare 30 miljoner i Västerås.

Samtidigt går flickorna på Hamre ridskola och väntar på en lösning på den utdömda anläggningen. Vi har en friidrottsanläggning från 1931 och där föreningen har fått en ny anläggning budgeterad men inte byggd. Dessa anläggningar är bara några exempel som man snart har haft två mandatperioder på sig att lösa men inte förmått att få ändan ur vagnen. Detta är bara några exempel på hur majoriteten prioriterar fel med kommunens skattemedel när det gäller idrotten i Västerås.

Vi anser att det är viktigt att skattebetalarnas pengar används varsamt och där de gör mest nytta för pengarna. Inte till ett bad som investeringskostnaden är omkring 30 miljoner kronor, och en driftskostnad på ett par miljoner som bara kan vara öppet några veckor på sommaren.

Mimer har byggt en aktivitetspark på Fredriksberg som är plats för alla åldrar att umgås på. Här finns till exempel lekpark, boulebana, utegym och grillplatser. Det hade varit mer rimligt att Västerås stad kompletterat aktivitetsområdet med att bygga en plaskdamm likt den på Bjurhovda.

Vi moderater och kristdemokrater anser att det är viktigt att värna och underhålla det som finns och inte bygga allt till alla för att sedan inte ha råd att underhålla. Se bara de utegym och motionsspår som byggts, används och uppskattas av många västeråsare och slits men som det knappt finns pengar att underhålla. Vi har lagt förslag om åtgärder för öka trygghet som belysning sedan 2015 och nu äntligen rustas elljusspåret i Rocklundaskogen.

Anna Hård af Segerstad (M)

oppositionsråd

Håkan Lindberg (M)

ledamot Nämnden för idrott, fritid och förebyggande

Samuel Stengård (KD)

ledamot Nämnden för idrott, fritid och förebyggande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel