Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Flygplatsens vara eller inte vara

Denna flygplats, hur kan någon tro att om flyget läggs ned så kommer det inga nya arbetsplatser.

Vi har många människor med nya goda idéer, bland andra Bror Larsson och Peter Karlsson som föreslår en energipark om flygplatsen läggs ned. Förutom de finns det många andra i Västerås med goda idéer.

Många pendlar till sina arbeten i Stockholm och andra orter, många flyttar också hit och pendlar härifrån, skattepengarna stannar kvar här.

Glesbygdsborna kan också arbeta från sina hem trots att de har långt till sjukvård och annat. En av Sveriges största solcellsparker Nya Solevi ligger utanför Göteborg.

Vissa personer påstår att flygplatsen måste vara kvar av säkerhetsskäl, det är väl diskutabelt. Har ryskortodoxa kyrkan hamnat 300 meter från flygplatsen med flera politikers goda minne är det märkligt. Säpo och bedömare för rysslandsstudier i Totalförsvaret FOI är kritiska, Charly Salonius Pasternak forskare på FIA (Finlands utrikespolitiska institut) har sagt följande, Västerås flygplats är guld värd om den kommer till användning vid en militärkonflikt.

Så till sist hoppas vi att nästa kommunfullmäktige blir mer eftersinnande än det var vid tidigare möten.

Inga Wallin

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel