Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Folkomrösta om flygplatsen

Jag har i dag skrivit på blanketten om krav på folkomröstning om Västerås flygplats. 

Tre av fyra partier i den styrande majoriteten (S+L+MP) har föreslagit att lägga ner Västerås flygplats. Självklart skall Västmanlands län (276 000 invånare) och en stad av Västerås storlek (154 000 invånare) ha en flygplats. 

Västerås och Västmanland skulle bli unikt i Sverige om förslaget blir verklighet. Första staden i den storleken och första länet i Sverige utan flygplats. Med tio mil till närmaste flygplats. Med en väl fungerande flygplats fem kilometer från Stadshuset, med 2,6 km lång start och landningsbana, samt en av norra Europas största flygskolor.

Nedläggningsförslaget saknar folklig förankring. Vilket de partierna som står bakom förslaget skiter blankt i. Tänker mera på hur interna Stadshus-maktspelet mellan partier och mellan fraktioner inom samma parti påverkas om kommunen avvecklar eller utvecklar flygplatsen. 

Fåtalsväldet i Stadshuset (firma Teljebäck och Brandberg) är dumsnålt med pengar till infrastruktur och äldreomsorg. Samtidigt som man är extremt slösaktig med skattebetalarnas pengar till egna fåfänga-projekt utan vare sig samhällsnytta eller praktisk nytta. (Jag tänker på det gyllene halvmiljardtaket på järnvägsstationen.)

Evert Jonsson

Opinionsbildare sedan år 2014

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel