Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Företagen behöver flygplatsen

Det har varit många intressanta debattinlägg om Hässlö flygfält. Men jag saknar inlägg om flygfältets betydelse för Västerås och verksamheten här.

Mälardalens Högskola önskar bli Universitet. Forskande professorer träffas gärna för att diskutera sin forskning. Därvid kan goda flygförbindelser underlätta.

ABB har idag sin koncernledning i Zurich.  Koncernledningen , tjänstemän och ingenjörer på olika plan behöver naturligtvis träffas då och då. Metallverken har kontakter med många företag runt om i världen. Många nya företag har installerat sig i Västerås unders de senare åren

Northvolt etablerade sin nya batterifabrik i Skellefteå på grund av att Västerås inte fick fram tillräckligt med energi. I Västerås lanserade man ett utvecklingsbolag för batterier..

Det mycket stora amerikanska bolaget, Amazon har upprättat ett bolag i Västerås och det är ju intressant.

Många företag runt om i länet har tillverkning i Sverige men köper komponenter från utlandet bl a Sydostasien. De behöver säkert få fram enheter snabbt ibland.

Axel Sundström

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel