Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annons

Replik. Kommentar till Gustav Ericssons ledare. Förtroende är viktigt och för mig är det viktigt att vara ärlig, detta innebär att säga obekväma saker för vad det är och inte en uppblåst utopi.

Gustav Ericsson skriver: ”Att då vifta bort en plats i kommunens högst beslutande organ med att den är minst värd. Det är ingenting annat än respektlöst mot väljarna, kommuninvånarna, skattebetalarna och kollegorna i kommunfullmäktige.”

Verkligheten är så att fullmäktiges resultat redan är uppgjort och mest spel för gallerierna, det som är relevant med fullmäktige är att partiernas gruppledare väljs bland en av dem som har en plats här.

Det viktigaste organet är kommunstyrelsen, det organet bestämmer i stort vad fullmäktige ska besluta.

Sedan om du brinner för medborgarna så är det i nämnderna du får möjlighet att med egna händer påverka människors vardag direkt med ett beslut i berörd nämnd.

För mig var tekniska den jag hade störst möjlighet att göra skillnad i människors liv, det är de små sakerna som jag anser gör direkt skillnad för människor.

Enkla exempel på detta är spången över diket bakom Lärkan, pållarna runt Hallstahammars centrum, farthinder i och kring bostadsområden, parkeringsvakters närvaro, nya och upprustade lekplatser, snöröjning, potthållslagning, fungerande sophantering med mera. Är det problem med ovanstående exempel så är det något som drabbar våra medborgare.

Just på grund av detta så är det viktigt att prata svenska så gemene man förstår och inte ytterligare späda på ett förakt.

Kan även nämna att av 70 000 kronor så är cirka 45 000 kronor det jag får ut på miniminivån, resterande 25 000 är över 12 månader för att täcka den förlorade inkomst jag fått då jag inte kunnat jobba heltid för att jag prioriterat att erbjuda kommunens medborgare min tid istället. Inte orimligt att få möjlighet till kompensation för detta, men självklart är det betydligt billigare om samtliga politiker är pensionärer. Jag föredrar politiker från alla åldrar och kunskapsområden för att ha rätt kompetens att företräda kommunen.

Men självklart är det tillåtet att ha olika åsikter här och det är väljarna som bestämmer vem som gör rätt för sig eller ej.

David Lindberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel