Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Glöm inte trafiken på Vallby

Annons

Vi i den socialdemokratiska stadsdelsföreningen på Vallby vill uppmärksamma planeringsansvariga och politiker i stadshuset på ett växande trafikproblem för oss boende.

Vår förening är positiv till det byggande som sker kring vårt område, till exempel nya Södra Källtorp och Sätra, som är på väg fram. Det är bra för oss och stärker vårt område, både vad gäller lokal service och utveckling av området. Vi ser att staden kraftigt kommer att växa norr över, viket vi ser som positivt, om man samtidigt löser våra befintliga trafikproblem och inte tillskapar nya.

Redan idag är det svårt att komma ut på Norrleden. Det finns även trafikproblem på Vallbyleden in mot centrala Västerås och påfarten på E18. För oss boende är det viktigt att gående, cyklister, bilister och kollektivtrafikresenärer lätt kan komma ut från området, på ett säkert och snabbt sätt.

Med den tänkta byggnationen måste framkomligheten tas med i planeringen. Det innebär rondeller för att komma ut på Norrleden, planskilda korsningar för gående och cyklister samt en bussgata för kollektivtrafiken, för att möjliggöra snabb och säker förbindelse mot centralstationen.

Vår förening vill att kommunen tydligt visar för oss hur trafiksituationen kommer att lösas, nu när de nya områdena byggs.

Fehmi Paulus

Vallby socialdemokratiska förening

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel