Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Ha distansundervisning ett tag till – för säkerhets skull

Regeringen har beslutat att det är upp till varje huvudman att besluta om fortsatt distansundervisning för gymnasiet. Även om högstadiet ska ha distansundervisning.

Jag har en son som går på Carlforsska och han har sitt skåp en cm från de andra tätt bredvid och kan inte heller backa för där finns ett räcke ner i aulan. Att vänta på sin tur hinns inte med för då kommer han för sent.

Stolar och bänkar var inte heller isärdragna i klassrummen innan distans började. Hur det ser ut i matsalen vet jag inte men det är väl svårt att hålla 1,5–2 meters avstånd. Då måste man vara väldigt få i matsalen samtidigt och då hinner inte alla äta lunch.

Nu när vi ser en nedgång av covid-fall kanske det vore på sin plats att ha distansundervisning i en månad till för säkerhets skull. Eller?

Det känns inte bra alls att vår son ska dit och trängas igen. Antar att Västerås stad inför krav på munskydd på gymnasiet i alla fall.

Hoppas för övrigt på att vi inom lärarkåren får vaccin snart så vi inte behöver vara hemma vid minsta symptom så länge till.

Eva Aitman

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel