Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Haukeland har fel

Kommentar på inlägget "Debatten bör avslutas och passagerarflyget avvecklas", VLT den 17 november.

Sverre Haukeland påstår i ett inlägg att ”det dyra samarbetet med Ryanair och annat kommersiellt passagerarflyg bör snarast avvecklas”.

Både Ryanair och det kommersiella flyget ger ett bra tillskott till flygplatsens intäkter. Flygplatsstyrelsen har vid flera tillfällen redovisat till EU att det finns ingen subvention till Ryanair. Det är dessutom förbjudet. Flygplatsstyrelsen har dessutom flera gånger fått detta redovisat i styrelsen eftersom frågan så ofta kommer upp.

Hur kan det komma sig att en kunnig person som Haukeland utan egen insikt om siffror för flygplatsen kan påstå något som är direkt felaktig. Jag kan bara tolka det att motståndarna mot flygplatsen nu tar till argument som inte har relevans i verkligheten. Det samma gäller för Liberalernas artikel nyligen som Haukeland också refererar till som jag bemötte med att redovisa riktiga fakta byggande på kunskap.

Försöker motståndarna till flygplatsen nu försöka samma trick som Trump att genom att kontinuerligt upprepa felaktig information genom att påstå att den är sann försöka övertyga osäkra väljare om att deras påståenden är sanna.

Haukeland skriver ofta debattartiklar men man kan åtminstone kräva att det han påstår som fakta ska vara sanna och som inte nu helt felkatigt.

Nu blir det en folkomröstning den 21 mars och då måste information som delges var baserat på fakta.

Tomas Salzmann

Moderat samt styrelsens i flygplatsbolaget

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel