Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Hur utvärderas äldreomsorgslyftet?

I en morgonintervju i SVT1 den 3 juli nämnde inrikesminister Mikael Damberg i förbigående "äldreomsorgslyftet," som om detta var något alla kände till.

Jag hade inte hört talas detta tidigare, så för mig var själva behovet det enda självklara. Är då detta ännu ett i den långa raden av "lyft" som det stora regeringspartiet lanserat på senare år?

När resultaten uteblivit, har man lanserat nya lyft, till exempel kom "mattelyftet" senare än "kunskapslyftet". Det är för mig oklart hur man följt upp och utvärderat alla de satsningar man gjort tidigare.

Om vi nu begränsar oss till äldreomsorgslyftet, kan då Mikael Damberg, eller någon av hans partivänner i Västmanland, svara på följande frågor: Vilken är metodiken bakom äldreomsorgslyftet? Hur många nya administratörer behövs för att skriva kvalitetsmanualer och följa upp? Vilka mätningar görs och hur redovisas förbättringsresultaten?

Lycka till!

Sverre Haukeland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel