Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Kan en ny flyglinje etableras?

Svar på Erik Ödmanssons och Henrik Östmans replik på vlt.se den 15 januari angående mitt tidigare inlägg om ett absurt ägardirektiv för Västerås Flygplats, "L: Flygplatsbolaget har haft 15 år på sig att åstadkomma utveckling".

Jag påstod i mitt tidigare inlägg att ägardirektiven var absurda eftersom de begränsade styrelse och ledning i flygplatsbolaget att teckna nya operatörsavtal eller förlänga befintliga avtal utan att först inhämta en enig majoritet i kommunstyrelsens godkännande.

I sin replik på mitt påstående säger Ödmansson och Östman ”I ägardirektivet fanns ingen begränsning för nya avtal eller förlängningar men på grund av mycket stora kostnader i samband med ett tidigare rejält misslyckad avtal med stor förlust måste man inhämta ett godkännande från stadshuset/Kommunstyrelsen”. Är inte det en begränsning av styrelsen och ledningens mandat att teckna nya operatörsavtal eller förlänga befintliga avtal?

Då är min fråga till Ödmansson och Östman på fullaste allvar tror att exempelvis MP skulle godkänna att en ny flyglinje etablerades? Eftersom det fordrades en enig majoritet för att godkänna nya avtal satt ju varje parti i majoriteten med ett veto i sin hand!

Jag undrar om Ödmansson och Östman verkligen företräder de liberala väljarnas värdering av den här frågan eller vems ärenden ni går? Jag undrar också om ni har läst och förstått den samhällsekonomiska utredningen som Flygplatsbolaget lät göra och som lämnade sin rapport i september 2017. Där framgår klart och tydligt att Västerås Flygplats lämnar ett samhällsekonomiskt nettoöverskott om man ser kommunen och regionen tillsammans. Har förresten Ödmansson, Östman eller Liberalerna aktivt medverkat till att Region Västmanland har bjudits in till seriösa diskussioner om en samverkan om flygplatsens finansiering och framtida utveckling?

Hans Johnson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel