Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Karriär - för att behålla kvinnor

Annons

Västerås stad är i dag en attraktiv arbetsplats och en av kommunens största arbetsgivare. Moderaterna vill nu att fler ska få möjlighet att göra karriär, för att staden ska kunna behålla viktig kompetens och kunna attrahera nya människor.

För att åstadkomma detta vill vi moderater införa fler karriärvägar inom kommunens olika sektorer. Detta har delvis gjorts tidigare, där till exempel social-sekreterarna fått ta del av karriärtjänster, som ett sätt att behålla och utveckla personalen inom området. Men satsningarna får inte stanna där.

Karriärtjänsterna behöver också utvecklas hos till exempel lärare, biståndshandläggare och andra anställda inom staden.

Karriärtjänster kan bidra till att staden får behålla viktig kompetens över tid, då många idag kan känna att det enda sättet att ta sig vidare i arbetslivet är genom att byta arbetsgivare. Så ska det inte behöva vara.

I Moderaternas budget-förslag för 2017 fanns flertalet satsningar på karriärtjänster inom flera olika verksamhetsområden, som till exempel inom äldreomsorgen, skolan och socialtjänsten. Att kunna göra karriär tror vi är en avgörande fråga för många människor.

Tyvärr röstades Moderaternas budget ner av kommunfullmäktige och (S)-styrets budgetförslag vann tyvärr. Därför blir det inga satsningar på karriärtjänster.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons