Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Konsten att tycka om vänsterns förslag, men inte partiet

Annons

De små partierna inom den styrande minoriteten i Region Västmanland, Centerpartiet och Liberalerna, arbetar hårt med att marginalisera det fjärde största, Vänsterpartiet. Samtidigt hyllar de i ett nyligen utskickat pressmeddelande resultatet av den forskningssatsning inom psykiatrin som den rödgröna majoriteten drev igenom förra mandatperioden. En satsning som de själva har haft mycket lite att göra med, men som initierades av Vänsterpartiet.

Satsningen har två syften, dels att utveckla metoder för att höja kvaliteten inom vården, dels att vara en attraktiv arbetsgivare genom att erbjuda kombinationstjänster där kliniskt arbete kombineras med forskning. Det har gett resultat. Barn- och ungdomspsykiatrin är nu helt oberoende av hyrläkare. Från att ha haft svårt att rekrytera är det nu en arbetsplats som faktiskt ibland inte kan ta emot alla sökande.

Ja, vi vet att den dåvarande alliansen sent omsider kalkerade av förslaget i sin regionplan. Men det var ett förslag som ingick i den helhet som majoriteten då tog ansvar för. Vi fick ju höra på senaste fullmäktige, av en företrädare för Liberalerna, att när man styr så förväntas man ta ansvar – det behöver man inte i opposition. På fullmäktige i juni lade Vänsterpartiet ett tilläggsförslag som innebar att motsvarande satsning även ska göras inom somatiken, den fysiska sjukvården. Förslaget vann i fullmäktige, Centern och Liberalerna röstade emot. Om de kommer att ta åt sig äran även nästa gång återstår att se.

Hans Jansson

oppositionsråd

Johanna Ritvadotter

gruppledare

Vänsterpartiet i Region Västmanland

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel