Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Krönikören svarar: Orsaken var enkel och tydlig

Replik på inlägget från Vänsterpartiet, "Vi står alltid upp för demokratin", VLT den 11 december.

Vänsterpartiet i Västerås har svarat på min krönika i VLT den 2 december om Vänsterpartiet och Svensk-Kubanska, "Sluta krama diktaturen, Vänstern".

Vänsterpartiet har konspirationsteorier om den underliggande orsaken till den kritiska krönikan. Men orsaken var enkel och tydlig.

Moderaterna väckte frågan om att utesluta Svensk-Kubanska från kulturnatten. Jag tycker att även en organisation med odemokratiska åsikter kan få utrymme av kommunen under kulturnatten för att låta en trubadur framträda.

Däremot finns skäl att kritiskt granska Vänsterpartiets samarbete med Svensk-Kubanska, i synnerhet sedan organisationen genom Mats Ericson, tidigare kommunalråd för V, i en debattartikel hävdat att Kuba är mer demokratiskt än Sverige.

Jag behöver inte googla för att veta att Vänsterpartiet numera säger sig värna demokrati. Men just därför finns skäl att ifrågasätta samarbetet med Svensk-Kubanska, som under många år har deltagit i partiets första majfirande. I år höll även Mats Ericson, som representant för Svensk-Kubanska, ett tal inför tågets avmarsch.

Efter mycket skrivande om annat kom till slut svaret på mina frågor. Vänsterpartiet tycker att Svensk-Kubanska, trots dess stöd för diktaturen på Kuba, kan delta i och hålla tal under partiets första majfirande.

Richard Appelbom

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel