Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: L: Ett tillskott är ett tillskott

Svar. Den 6 juli replikerar Torbjörn Einarsson på min debattartikel om vad 30 miljoner kronor skulle innebära för äldreomsorgen i Västerås, "Apropå att spotta i Mälaren".

I sin replik konstaterar Einarsson helt korrekt att budgeten för förskolenämnden, grundskolenämnden, äldrenämnden, nämnden för personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjenämnden uppgår till cirka 6 300 miljoner kronor år 2020 samt att 30 miljoner är mindre än 0,5 procent av detta belopp.

Lite längre ned i samma text konstateras det, helt felaktigt, att budgeten för äldrenämnden uppgår till 2 466 miljoner kronor år 2020. Korrekt är att äldrenämndens budget år 2020 uppgick till 1 604 miljoner.

Den beräknade årliga förlusten för flygplatsbolaget, 30 miljoner, utgör alltså närmare 2 procent av nämndens totala budget, inte 0,5 procent som Einarsson påstår. Det är visserligen endast en femtedel av vad som krävs för att Einarsson ska anse det som relevant men det skulle likväl, som jag tidigare konstaterat, innebära 85 vårdbiträden, 70 undersköterskor eller 55 sjuksköterskor till äldreomsorgen i Västerås. Ett tillskott till vår verksamhet på 30 miljoner kronor är ett tillskott på 30 miljoner kronor, oaktat vad den totala budgeten uppgår till.

Jacob Axelson (L)

ersättare äldrenämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel