Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: L: Västeråsmoderaterna har blivit ultrakonservativa

Som fritidspolitiker har vi fått förmånen att deltaga i arbetet i både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige samt styrelser och nämnder i Västerås. Majoriteten som vi är med i utgörs av S, L, C, MP. Oppositionen är först och främst M och KD.

Kommunernas jobb är i stor omfattning ett verkstadsjobb, se till att skola, vård, omsorg, infraservice utvecklas och fungerar, skapa förutsättningar för boende, näringsliv, kultur, idrott med mera.

Vad upplever vi? Majoriteten som består av partier med olika ingångar till lösningar baserad på sina ideologier och erfarenheter har trots sina olika bakgrunder visat en stor förmåga att ta itu med dagens utmaningar. Det visar sig i 140-punktsprogrammet i samband med majoritetsbildningen, och kanske först och främst genom att jobba med utmaningar som är svåra och innehåller många avvägningar – flygplatsen är ett exempel, Sätra ett annat.

Ledstjärnan har hela tiden varit en långsiktig hållbar lösning. Framtidsperspektivet är centralt och nytänkande krävs. Vi har en snabb teknikutveckling som öppnar möjligheter som ger hållbara och effektiva lösningar med individen i centrum.

Hur upplever vi oppositionen under Västeråsmoderaternas ledning. Finn fem ” fel” och de hittar alla och några till. Det är i grunden bra då det ger oss en extra möjlighet att prova vårt ställningstagande. Det som vi upplever som förvånande är att Västersmoderaterna har en ultrakonservativ inställning i stort sätt alla frågor. Allt ska i stort sätt vara som det alltid har varit – flygplatsen är ett exempel, Sätra bör se ut som Hamre, till och med Rönnby, som byggdes för 50 års sedan, är för modernt. Inget nytänkande tack.

När majoriteten ville minska kostnaderna i stadsledningskontoret genom ett projekt där vi analyserade behov och effektivitet var moderaterna mot projektet då man i förväg ville veta resultatet i detalj innan vi gjorde något. Projektet genomfördes framgångsrikt.

Majoriteten jobbar framåt, oppositionen jobbar bakåt.

Erik Ödmansson (L)

Henrik Östman (L)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel