Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: L: Vi är för en större station

Replik. Jan Samuelsson skriver i VLT den 14 juli att Liberalerna "i ett antal inlägg" har indikerat att vi är "för taket" på nya stationen ("Dags att bekänna färg").

Detta påstående från Samuelssons sida kräver nog ett förtydligande från oss: Liberalerna är för att bygga en större station, som binder ihop centrum med de nya stadsdelarna vid Mälaren. Och, ja, vi är självklart för att den nya stationen ska ha ett tak. Men – vi har aldrig lovat att stödja just ett tak för 500 miljoner kronor, som väl är det tak som Samuelsson åsyftar. Tvärtom har vi hela tiden sagt att vi förbehåller oss rätten att framöver granska hela projektets finansiering, och dess nyttor, innan vi tar slutgiltig ställning.

Att redan nu börja med kortsiktigt ekonomiskt tänkande, och på det sättet bädda för en ny halvmesyr, likt den nuvarande från 1997, är dock inget vi från Liberalerna kommer att medverka till. Vi vill att den nya stationen ska stå sig mycket längre än den förra.

Jesper Brandberg (L)

gruppledare och kommunalråd

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel