Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Låt de hemlösa bo i barackerna

Annons

Nu har Musikhjälpen släckt ner på Stora torget. Det blev ett uppskattat inslag i stans julupptakt, och vi sprängde tydligen 50-miljonersvallen trots ett förskräckligt tråkigt väder. Om sen ett fruktansvärt motto som ”Sex är inte ett vapen” kan kopplas till en pengainsamling kan vi debattera om i annat sammanhang, men vad jag förstår ställs hela containerpyramiden nu i förråd tills nästa år. Det tycker jag är synd och skapar en möjlighet för Västerås Stad.

Vi har ett antal uteliggare utan husrum, som ligger i trapphus och andra olåsta utrymmen när kölden gör parkbänken oanvändbar även med wellpapp. Kommunen måste spara in härbärgen eftersom budgeten skenar, men som i så många andra fall av knaper ekonomi släpper man bara frågan i stället för att fixa en lösning som är bättre än parkbänken.

Musikhjälpen skulle kunna göra en fin hjälpinsats genom att låta värdstaden för årets hjälpvecka disponera barackerna som nödbostad för bostadslösa fram till våren gör parkbänken mera behaglig. Städningen skall naturligtvis de hemlösa stå för själva.

Hans Stackegård

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel